©  AFP

Roger Federer is jaar na laatste tornooi nog niet fit genoeg en moet afzeggen voor Australian Open

Roger Federer, twintigvoudig grandslamwinnaar, heeft zich afgemeld voor het eerste grandslamtoernooi van 2021, de Australian Open. De 39-jarige Zwitser is nog niet fit genoeg na twee knieoperaties, zijn laatste toernooi was de Australian Open van vorig jaar.

Bron: BELGA

“Roger is nog herstellende en hoewel hij sterke vooruitgang heeft geboekt is hij nog niet fit genoeg om deel te nemen”, zei zijn agent Tony Goldsick. “Op lange termijn is het de beste beslissing om pas na de Australian Open het seizoen te starten.” Federer won het toernooi in Melbourne zes keer, voor het laatst in 2018.

Half december gaf de Zwitser al aan niet zeker te zijn van deelname in Melbourne. “Het wordt een race tegen de klok. Het zou natuurlijk helpen als ik wat meer tijd had”, zei hij tijdens een prijsuitreiking in Zwitserland. “Ik had gehoopt in oktober 100% te zijn. Maar zelfs vandaag ben ik niet op dit niveau.”

De Australian Open is door de coronapandemie met drie weken opgeschoven en begint nu op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine, waarbij ze vijf uur per dag mogen trainen en voortdurend getest worden op het virus.

“We kijken ernaar uit om ‘s werelds beste spelers te verwelkomen in Melbourne voor wat een spectaculaire Australian Open belooft te worden”, zei toernooidirecteur Craig Tiley vorige week. “Het toernooi ziet er een beetje anders uit dan voorgaande jaren, maar de veiligheid van iedereen staat bij ons voorop. We kunnen zeer veilige wedstrijden organiseren en de spelers weer de beleving geven om voor een publiek te strijden, iets wat ze het grootste deel van dit jaar hebben gemist.”

De Serviër Novak Djokovic, achtvoudig winnaar in Melbourne, en de Amerikaanse Sofia Kenin zijn aanwezig om hun titel van vorig jaar te verdedigen.

De kwalificaties voor de Australian Open vinden dit jaar in Dubai plaats, tussen 10 en 13 januari.(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer