Herman Goossens, hoogleraar medische microbiologie aan de UAntwerpen.
Volledig scherm
Herman Goossens, hoogleraar medische microbiologie aan de UAntwerpen. © BELGA

Microbioloog Herman Goossens: “Zeer ernstige dreiging met de Engelse variant slaagt er niet in ons wakker te schudden”

Herman Goossens, hoogleraar medische microbiologie aan de UAntwerpen, waarschuwt in een opiniestuk in De Standaard voor de nieuwe Britse mutatie van het coronavirus. “De zeer ernstige dreiging met de Engelse variant slaagt er blijkbaar niet in ons nu wakker te schudden”, stelt hij. “Een ezel stoot zich toch geen tweemaal aan dezelfde steen?”

58 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    “Zeer ernstige dreiging met de Engelse variant slaagt er niet in ons wakker te schudden”. Klopt! Onze grenzen staan nog steeds open, en er is geen enkele medische controle of vereiste om België binnen te komen. De regering is aldus verantwoordelijk voor de extra besmettingen die weer gaan binnenkomen!
  • eric van der jeugdt

    3 jaar geleden
    God ja zeg een aanpassinske van het nu beroemde vaccin en de miljarden stromen terugal binnen voor big farma.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    De Spaanse griep was niet gedaan na drie golven. Dat duurde van 2018 tot 2020 in 7 golven. Dit virus is besmettelijker dan een griepvirus en heeft mogelijks een groter sterftecijfer. Bij ons komen we uit op een mortaliteit van 2%. Als er geen immuniteit ontstaat en dat virus kan ook nog al muterend zwaardere vormen aan nemen dan valt daar niet mee te leven. Dan sterven we langzaam uit. We moeten het weg krijgen, immuniteit opbouwen of een doeltreffend geneesmiddel hebben.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Als vooral kinderen hyperbesmettelijk zijn met deze nieuwe variant, vaccineer dan eerst die kinderen? Ah nee, de fabrikanten raden af om personen jonger dan 16 in te enten. Maar als die nieuwe variant tot hier geraakt, gaan de asociale toeristen wel om ter hardst staan roepen dat het allemaal de schuld van de scholen is. Trouwens, besmettelijker is toch niet dodelijker? Volgens mij is de Zweedse aanpak uiteindelijk toch de beste. Je kan een maatschappij geen jaren aan een stuk lam leggen.
  • Guido van driel

    3 jaar geleden
    Duidelijker kan haast niet. Iemand die weet waarover hij spreekt en niet rond de pot draait zoals het hele politiek bestel. Begin 2020 werd hij ook scheef bekeken met zijn voorspellingen van 7000 doden. We zijn die kaap al gepasseerd. Ook de media speelt hier een zeer gevaarlijke rol. Goed nieuws show en sensatiezucht zijn de drijfveren.