Vijf klassieke, feestelijke cocktails die je makkelijk zelf maakt
Hoewel we tijdens de feestdagen in kleiner gezelschap vertoeven, wil dat niet zeggen dat er niet gefeest en genoten kan worden. Zo haal je met deze vijf klassieke, maar vaak vergeten cocktails sowieso wat sfeer in huis. Bovendien is de kans groot - als je een beetje een drankkast hebt - dat je al alle ingrediënten in huis hebt liggen.
French 75
Ingrediënten:
Bereiding: doe alles (behalve de champagne) in een shaker met gecrusht ijs. Giet in een longdrinkglas en vul aan met champagne.
Tip: neem voor een feestelijke toets een roze champagne.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Manhattan
Ingrediënten:
Bereiding: shake met ijsblokjes, zeef in een gekoeld cocktailglas en werk af met de kers.
Tip: heb je geen zoete vermout dan kun je die ook vervangen door een droge, zo krijg je een Dry Manhattan.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Rum Fizz
Ingrediënten:
Bereiding: alles (behalve het spuitwater) in een shaker schudden. Giet in een hoog glas of groot wijnglas en vul aan met het bruiswater.
Tip: voeg eventueel wat munt en besjes of granaatappelpitjes toe en hup je hebt een feestelijke cocktail.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Pink Negroni
Ingrediënten:
Bereiding: doe alle ingrediënten in een shaker, ook het ijs. Schud tot de shaker koud aanvult. Giet in whiskyglas en werk af met een schijfje citrus.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Espresso Martini
Ingrediënten:
Bereiding: zet eerst een kopje koffie en giet vervolgens 3 cl daarvan in een shaker met ijs (mag nog warm zijn). Voeg de koffielikeur en de wodka toe. Schud tot de buitenkant van de shaker koud aanvoelt. Giet in een martiniglas en werk af met de koffieboontjes.
Tip: voor een Italiaanse versie kun je ook nog wat Amaretto toevoegen, voor een Spaanse Licor 43.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.