96-jarige Jos krijgt als eerste Vlaming het coronavaccin: “Ik voel me dertig jaar jonger”

 © Joris Herregods

Maandag startten in ons land de eerste vaccinaties tegen het coronavirus. In Vlaanderen was de 96-jarige Jos Hermans de eerste die een spuitje kreeg. “Ik voel me nu dertig jaar jonger”, klonk het na zijn vaccinatie.

 ©  ISOPIX

Het is zo ver, de eerste vaccins werden vandaag gezet bij woon-zorgcentra bewoners in Puurs-Sint-Amands, Sint-Pieters-Woluwe en Bergen. De 96-jarige Jos mocht als eerste Vlaming het vaccin krijgen. Meteen nadien volgde er luid applaus en kreeg Jos een pleister op de arm geplakt. Pijn deed het niet, zei hij. “Ze hebben dat goed gedaan”, klonk het.

Om hem te bedanken dat hij als eerste het vaccin wilde krijgen, kreeg Jos een kaartje en een boeket bloemen. En natuurlijk kreeg hij ook een vaccinatiekaart. Op de vraag over hoe zij zich voelde antwoordde Jos na wat aarzelen trots dat hij zich “dertig jaar jonger voelt.” “Iedereen moet zich laten vaccineren. De mensen moeten geen schrik hebben, het doet geen pijn”, zei hij nog. Jos liet ook nog eens weten dat hij, nu hij het vaccin gekregen heeft, van plan is om 110 jaar oud te worden.

 ©  Frank Poosen

LIVE Coronavirus. Volg hier alles over het coronavirus in België en de rest van de wereld

bekijk ook

Eerste coronavaccin van ons land gaat naar 96-jarige Jos Hermans

Even zwaar beveiligd als geldtransport in de jaren 90: zo rijden trucks met vaccins Europa rond

Eerste lading van 10.000 Pfizer-vaccins aangekomen in UZ Leuven

(kmlo, lto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen