Luchtdefilé om zorgpersoneel te bedanken

 ©  BELGA

Om het zorgpersoneel te bedanken voor hun maandenlange inspanningen tijdens de coronacrisis scheert Defensie nu donderdag – op oudejaarsdag – met een formatie van 5 felrode Marchetti-toestellen over tal van ziekenhuizen en woonzorgcentra in ons land. “We willen hiermee ook de mensen die zich tijdens de feestdagen eenzaam voelen een hart onder de riem steken”, aldus defensieminister Ludivine Dedonder (PS).

Aan boord – naast de piloten – zorgpersoneel uit onder meer een rusthuis in het Vlaams-Brabantse Aarschot, waar militairen van de medische component een tijdlang bijsprongen tijdens een corona-uitbraak.

De toestellen gaan donderdag iets voor 11u op de militaire luchthaven van Bevekom de lucht in voor hun twee uur durende vlucht boven ziekenhuizen en rusthuizen, op lagere vlieghoogte dan normaal.

Enkel boven West-Vlaanderen en Luxemburg gaan ze niet te zien zijn, omdat er dan zou moeten worden bijgetankt, gelet op de afstand. Het exacte vluchtschema dat aangeeft hoe laat de vliegtuigen in welke regio opduiken, wordt later deze week bekendgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(wer)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen