De 96-jarige Jos Hermans kreeg vanochtend het allereerste vaccin toegediend.
Volledig scherm
PREMIUM
De 96-jarige Jos Hermans kreeg vanochtend het allereerste vaccin toegediend. © Photo News


COLUMN. Reporter Nadine Van Der Linden over de live vaccinatie: “Een kleine stap voor Jos, maar een grote stap voor Vlaanderen”

Een wit marcelleke en een gewillige bovenarm: méér had Jos Hermans niet te bieden, maar het bleek ruim voldoende om op zijn 96 een Bekende Vlaming te worden, een posterboy voor vaccinatie. “Deze spuit was een kleine stap voor Jos, maar een grote stap voor Vlaanderen”, zag onze reporter Nadine Van Der Linden, die de vaccinatie - gefilmd als ware het een maanlanding - live op televisie volgde.  Al vielen ook de overspannen verwachtingen op. “110 jaar oud worden, is dat niet érg optimistisch?”

5 reacties

  • Francis Cuyckens

    3 jaar geleden
    Het was niet de huisarts van Jos, die stond er achter en hield een kommetje vast.
  • Stefaan Hombrouckx

    3 jaar geleden
    wanneer we vandaag 150000 vaccinaties hadden toegediend dan mocht het pas in de krant staan...nu is dit pure PR voor een dwaze regering. VDB werd vandaag ook wakker uit zijn winterslaap en vindt de Britse mutatie toch ernstig. Hoeveel vaccins zijn er thans beschikbaar? Welke journalist kan dat eens uitzoeken?
  • Paul Cabus

    3 jaar geleden
    Amai, Nadine! Zelf gevonden?
  • urbain celis

    3 jaar geleden
    grote stap voor vlaanderen, hoelang gaat het het duren voor alle vlamingen of belgen gevaccineerd zijn? maanden? in china: 7 miljoen, ja 7 miljoen op 5 dagen
  • Sonja Van de Sype

    3 jaar geleden
    Men mag daar eigenlijk niet mee lachen zeker maar ik doe het toch, belachelijker kan het echt niet meer worden. Gaan ze nu elke dag iemand anders aan het woord laten die een vaccin gekregen heeft.