Sint woonzorgcentrum Mol
Volledig scherm
Sint woonzorgcentrum Mol © rv

24 bewoners Mols woonzorgcentrum overleden na sintbezoek: “Uitbraak wordt verder onder controle gehouden”

Op drie weken tijd zijn 24 van de ongeveer 170 bewoners van het woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol overleden aan Covid-19. De bewoners en personeelsleden raakten vermoedelijk besmet door de hulpsint die er op 4 december op bezoek kwam. Het woonzorgcentrum reageert nu in een persbericht.

  1. Dodentol na bezoek hulpsint aan Mols woonzorgcentrum loopt op tot 23: “Woensdag stond teller nog op vier”
    PREMIUM
    Mol

    Dodentol na bezoek hulpsint aan Mols woonzorg­cen­trum loopt op tot 23: “Woensdag stond teller nog op vier”

    De dodentol in het Molse woonzorgcentrum Hemelrijck is opgelopen tot 23. “Jammer genoeg zijn er sinds vrijdag opnieuw vijf slachtoffers bijgekomen”, bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). Sinds begin deze maand en na het felbesproken bezoek van een hulpsint woedt het corona-virus volop in het rusthuis. Op gva.be liet de dochter van één van de overleden bewoners zich zondagavond bijzonder kritisch uit over de manke communicatie van de directie.
  2. Wereldreiziger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”
    PREMIUM

    Wereldrei­zi­ger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”

    Hij reisde al meer dan de halve wereld rond, maar vorig jaar trok Marc Helsen (70) eropuit voor wat zijn laatste huzarenstukje moest worden: een tocht van 20.000 kilometer op de motor met ‘kompaan’ Frank Peeters. Het ultieme einddoel: het Altaj-gebergte in Mongolië. “Ik had al zo veel gedaan, maar was nog nooit écht vanaf mijn voordeur in Herentals vertrokken. In dit geval wel de voordeur van mijn stamkroeg De Zalm”, grijnst Marc Helsen. Zet u schrap voor een epische tocht langs oorlogsgebied, een kloof indrukwekkender dan de Grand Canyon en zuipende wijnboeren in Georgië.
    Mol