Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Nu al 24 bewoners Mols woon-zorgcentrum overleden na sintbezoek: ‘Eerste prioriteit is zorg voor onze bewoners’

Nu al 24 bewoners Mols woon-zorgcentrum overleden na sintbezoek: ‘Eerste prioriteit is zorg voor onze bewoners’
Beeld rv

In drie weken zijn 24 van de ongeveer 170 bewoners van het woon-zorgcentrum Hemelrijck in Mol overleden aan Covid-19. De bewoners en personeelsleden raakten vermoedelijk besmet bij het bezoek van een hulpsint op 4 december. 

Het woon-zorgcentrum Hemelrijck bevestigde vandaag in een persbericht dat de dodentol is opgelopen tot 24. Dat is ongeveer 1 op de 8 bewoners. Het is de eerste keer dat de directie reageert sinds het sinterklaasfeest op 4 december, waarna het virus als een lopend vuur rondging onder bewoners en personeelsleden. Het aantal infecties is intussen opgelopen tot 158: 80 bewoners, 38 mensen in de assistentiewoningen en 40 medewerkers.

De directie drukt haar medeleven uit naar de getroffen families en benadrukt dat het personeel zich “in zeer uitdagende omstandigheden blijft inzetten om de bewoners alle nodige zorg te geven en de uitbraak verder onder controle te houden”. 

“Onze eerste prioriteit is de zorg voor onze bewoners en we willen daarom ook een oproep doen om ons team ter plaatse in alle rust hun werk te laten doen. Ook in het belang van de families van de betrokken bewoners, en de informatieverstrekking naar hen toe, is de nodige sereniteit aan de orde”, staat er verder te lezen.

Daarnaast laat het woon-zorgcentrum weten dat in samenspraak met de crisiscel van Mol de komende periode wekelijks een schriftelijke perscommunicatie met een update over de stand van zaken zal worden uitgestuurd.

Klacht

De nabestaanden van een van de overleden bewoonsters lieten intussen weten een klacht te zullen indienen bij het Agentschap Zorg en Gezondheid tegen het woon-zorgcentrum in Mol. Dat melden VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. “Sinterklaas mag niet naar de scholen of ergens anders, maar hij mag daar wel rondlopen”, zegt Lily Lenaerts, die haar zus Angèle (85) verloor.

De Morgen wil u zo goed mogelijk informeren over het coronavirus. Met onze extra nieuwsbrief, Coronavirus Update, blijft u op de hoogte met duidelijk nieuws, duiding en de laatste ontwikkelingen over het virus. Laat hieronder uw e-mailadres achter als u de nieuwsbrief wil ontvangen.