Paus Franciscus.
Volledig scherm
Paus Franciscus. © EPA

Paus Franciscus verscherpt controle op financiën Vaticaan na reeks schandalen

Paus Franciscus heeft na een resem schandalen de financiën van het Vaticaan gecentraliseerd, en zo de controle erop verscherpt. In de brief van de paus die maandag werd gepubliceerd, onttrekt de kerkvorst de controle over de financiën aan het staatssecretariaat. Vanaf 1 januari ligt het beheer van het kapitaal en het vastgoed van het Vaticaan bij de ‘Administratie van het Patrimonium van de Heilige Stoel’.

5 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    jaja oswald, er is nog altijd een verschil tussen droom(verklaringen) en georganiseerde seances (en zijn consequenties).
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Paus Benedictus trok er van onder omdat hij het niet meer zag zitten met de zeden en geldlust van een reeks kardinalen. Van de huidige paus werd verwacht dat hij de tempel zou schoon vegen. Er is echter niet veel gebeurd. . Franciscus is even machteloos. In dit vaticaan is echt een curie bulldozer nodig. Maar wie kan het ?
  • Gregoor Vogels

    3 jaar geleden
    De kerk is de rijkste instelling ter wereld. Ze bezit enorm veel geschonken vastgoed en schatten aan kunstwerken in de kelders. En de armen der wereld, zij keken er naar... De kerk,is een wereldvreemde organisatie die de vrouwen discrimineert.
  • Peckstadt Marc

    3 jaar geleden
    Dat is al 7 jaar dat hij belooft om maatregelen te nemen en tot vandaag zie je geen resultaat
  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    Centralisatie van de stenen (immo) en geestelijke (boven- en onderwereld )10 geboden ? maar vooral de (gefabriceerde) 10 geboden van huichelaars, Farizeërs, Judassen, CEO's (farao's) verscherpt controleren ?