De 96-jarige Jos Hermans kreeg vanochtend als allereerste een vaccin toegediend.
Volledig scherm
PREMIUM
De 96-jarige Jos Hermans kreeg vanochtend als allereerste een vaccin toegediend. © Photo News

Welk risico lopen we als iedereen maar één dosis vaccin krijgt? Experts leggen uit

Om de vaccinatie sneller te laten verlopen, denken experten in verschillende landen er steeds meer over na om zoveel mogelijk mensen alvast één dosis van het vaccin toe te dienen. De tweede kan wachten. Maar beschermt één dosis al genoeg? En kunnen we het tweede dan niet helemaal schrappen? Al uw vragen beantwoord.

33 reacties

  • JORIS DEPRUYST

    3 jaar geleden
    Als er een zekere data is en de persoon is die periode op vakantie wat gebeurd het dan
  • Sabine De Raedt

    3 jaar geleden
    De Engese vaccin dat geen keuring kreeg voor europa , stelt Engeland veel gewaarborgder voor heel hun land te vaccineren. Die zijn slimmer. Phifer dat Belgisch is moet eerst andere landen bevoorraden . Daarom kans 1 vaccin zal goed zijn voor later met andere mutaties zelf te maken door de laksheid van onze regering. Wie zijn de slimste.
  • Christa Vaneecke

    3 jaar geleden
    We zijn nu al zo lang aan het wachten. Dat iedereen nu eens geduld heeft. Overhaasten is nergens goed voor.
  • Georges Vande Velde

    3 jaar geleden
    Wat gaan we nogal horen. Iedere medicijnfabrikant vermeld in een bijsluiter hoe de medicatie moet gebruikt worden, daar kan niet van afgeweken worden ook niet door “experten” of “ministers” Het voorschrift voor het covid 19 vaccin vermeld “twee” spuiten en niet één!!
  • Michel Oyen

    3 jaar geleden
    Dat van Johnson &Johnson is met 1 ( EEN) injectie gedekt. Dat is meermaals gezegd door re topman . En kan op een makkelijke te handhaven temperatuur bewaard worden En het is een Belgisch bedrijf van origine.