Direct naar artikelinhoud
Eerste vaccin

► ‘Ik voel me dertig jaar jonger’: Jos Hermans is als eerste Vlaming gevaccineerd

Jos HermansBeeld Marc Coppens

De 96-jarige Jos Hermans is als eerste Vlaming gevaccineerd. Hij kreeg het vaccin onder grote belangstelling toegediend door zijn persoonlijke huisarts.

Video wordt geladen...

De inenting gebeurde om 11 uur. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) keek van buiten mee door het raam. Hij kon vooraf ook even spreken met Jos. Die vertelde na afloop dat de inenting geen pijn deed. 

De man kreeg een bos bloemen en een kaartje als aandenken aan het allereerste coronavaccin in Vlaanderen. “Ik voel me 30 jaar jonger nu”, lacht Hermans. “Iedereen moet zich laten vaccineren. Als iedereen een spuitje heeft gekregen, zijn we weer vrijer, en kunnen onze kinderen en kleinkinderen op bezoek komen”, klinkt het.

Over drie weken krijgt hij een tweede prik van het Pfizervaccin. 

Op hetzelfde moment als Jos Hermans kregen ook de 102-jarige Josepha Delmotte en twee zorgkundigen de eerste vaccins tegen Covid-19 toegediend in het Waalse woon-zorgcentrum La Bonne Maison de Bouzanton. In het Brusselse gewest was de eer aanzuster Lucie Danjou, met 101 jaar de oudste bewoonster van rusthuis Notre-Dame de Stockel in Sint-Pieters-Woluwe. Meteen nadien kregen nog vier andere rusthuisbewoners het vaccin toegediend.