Schepen Watteeuw: “Geen sprake van dat we invoering van circulatieplan uitstellen”

© blg

De Gentse CD&V dient in de gemeenteraad een voorstel in om de invoering van het circulatieplan met een jaar uit te stellen (zie De Gentenaar van gisteren). Maar Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit, zegt dat de afgesproken randvoorwaarden wél vervuld zullen zijn.

kvk

De Gentse CD&V, bij monde van fractieleider Veli Yüksel, doet volgende week in de gemeenteraad een voorstel om het circulatieplan met één jaar uit te stellen. “De randvoorwaarden zijn niet vervuld. Gent is niet klaar voor dit circulatieplan”, stelde Yüksel, die beweert dat de randvoorwaarden niet zullen zijn vervuld.

Yüksel krijgt voor zijn voorstel steun van Vlaams Belang, en wellicht ook van N-VA.

Maar schepen Filip Watteeuw is formeel: “De voorbereiding verloopt volgens schema. De randvoorwaarden die zijn afgesproken met de coalitiepartners, zullen in orde zijn. Aan de R40, de stadsring, zijn al diverse werken gebeurd om de doorstroming te verbeteren. Zopas deelde het Agentschap Wegen en Verkeer mee dat aan de Sint-Lievenslaan en De Bijloke werken worden uitgevoerd.”

“De werken aan de Heuvelpoort bewijzen dat de doorstroming er veel is verbeterd. Aan het kruispunt met de Drongensesteenweg komt nieuwe markering. Aan de Dampoort, aan het kruispunt van Dok-Zuid en dat met de Kasteellaan, komen lichten om de fietsstromen af en toe te stoppen – hoezeer ik die fietsers ook toejuich. En tegen 3 april zullen er meer dan tweeduizend park-and-rideplaatsen zijn.”

Uitstelgedrag

Watteeuw zegt dat het uitstelgedrag waarvoor CD&V pleit, precies de oorzaak is van het feit dat er altijd en overal files staan. “Geen keuzes durven maken, is een van de redenen waarom het verkeer almaar meer vastloopt. Dit plan zal op 3 april worden ingevoerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen