Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © JOHAN JACOBS

Van Ranst: "Ja, er is met sp.a-voorzitter gepraat over ministerschap"

Marc Van Ranst als minister van Volksgezondheid? Voor sp.a-voorzitter Conner Rousseau was het wel degelijk een optie, zo blijkt uit een interview met de viroloog in 'Humo'. "Daar is over gepraat", antwoordt Van Ranst, gevraagd naar de geruchten dat Rousseau hem had gevraagd als minister.

61 reacties

  • johan verhoeven

    3 jaar geleden
    Voor zij die het niet nog niet wisten : in België, net zoals de rest van de wereld, worden ministers NIET verkozen maar alleen de parlementsleden. Als sommigen eens verder keken dan hun neus lang was zouden ze merken dat het de normaalste zaak is in andere landen om mensen met verstand van zaken als minister te nemen in plaats van politici die vervolgens hun partijleden in het parlement opdragen om goed te keuren wat in de achterkamers beslist is.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Dat is puur opportunisme van de SPa en heeft niets meer met de filosofie van het socialisme te maken. Van Ranst wordt op het schild geheven. Eens in het partijbestuur heeft hij daar dan het grote woord en zijn wij wat van hem verlost. Wanneer geeft die man nog college?
  • Jo Deketel

    3 jaar geleden
    Dus de partijbonzen bepalen wie minister wordt en niet de kiezers ? Waarom verspelen wij dan eigenlijk nog onze tijd in het kieshokje? Eens te meer het bewijs dat democratie een volledig uitgehold begrip is in België.
  • Karine Roeland

    3 jaar geleden
    Waarom moeten we nog gaan stemmen? Er word met onze stem geen rekening gehouden. Vriendjespolitiek tot en met.
  • Valentin Valmont

    3 jaar geleden
    Van Ranst speelt het slim, ... als hij in de politiek gaat is het enkel als onafhankelijke of bij een partij die zijn inspanningen tenminste weet te waarderen.