Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: gemiddeld aantal nieuwe besmettingen duikt voor eerst sinds 30 september onder 2.000

De coronacijfers in ons land blijven dalen. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen ging omlaag met meer dan een kwart en is nu onder de 2.000 gezakt, iets wat van 30 september geleden is. Dat blijkt dinsdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

17 reacties

  • Frans Desmet

    3 jaar geleden
    De winkels open en de cijfers blijven dalen . Als Maandag de scholen open gaan en de buitenlands reizigers terug komen en de cijfers stijgen na half Januari zijn het de scholen en vakantiegangers Het is waarschijnlijk ook niet in de scholen dat de besmetting gebeurt maar aan de school wandel er maar eens voorbij ( voor en na de lessen onder de middag en op sommige plaatsen tijdens de speeltijd paffe drinken aan elkaar doorgeven) moeilijk maar dan is sluiten nodig.
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    De scholen zijn vrij essentieel voor de werking van de samenleving. Maar vakanties zijn dat niet! Men zou alle vakantiegangers moeten verplichten tot quarantaine en coronatest op eigen kosten. Voor wat hoort wat. Als dat in de paasvakantie gebeurd was en in de zomer dan was het misschien nooit zo uit de hand gelopen!
  • Isbert Killemaes

    3 jaar geleden
    Al diegenen die roepen dat de scholen dicht moeten, hebben geen kinderen of hebben tijd te veel. Al eens gedacht wie voor die kinderen moet zorgen als werkende mensen? Ben vorig schooljaar al 4 maand leerkracht geweest in combo met full time job. Niet evident hoor! En ook, ik ben er vrij zeker van dat kinderen niet ziek worden in school, maar wel door wat er door hen buiten de school wordt gedaan en ook wat de ouders doen als ik eens goed rond mij kijk in deze “feestperiode”
  • Lieve Demuynck

    3 jaar geleden
    Ze zijn ons nu al aan het voorbereiden dat de stijging van de feesten zal komen, over de inbreng van de open scholen geen woord hé ! Nochtans is het duidelijk bewezen, scholen dicht, cijfers dalen, 4 januari scholen open, cijfers gaan stijgen maar...het is van te feesten, ge moet het maar kunnen uitleggen hé artiesten.
  • Luc Stroobants

    3 jaar geleden
    Iedereen weet het van de scholen alleen Ben Weyts is te koppig om dat te zien en zal daarom de schuld geven aan de anderen