Niels Albert over het modderige parcours van Dendermonde.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Albert over het modderige parcours van Dendermonde. © Belga/HLN

Niels Albert heeft geen problemen met parcours van Dendermonde: “Van der Haar zegt: ‘Hier ben ik geen crosser voor geworden.’ Waarvoor dan wel?”

VeldrijdenDe loodzware Wereldbekercross van Dendermonde maakte heel wat emoties los. Vreugde bij Wout van Aert, maar ook irritaties bij onder meer Mathieu van der Poel - “wat een k*tparcours” - en Lars van der Haar. Onze analist Niels Albert vindt dat zulke modderige parcoursen erbij horen. “Een veldrijder moet een allrounder zijn.” 

22 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    3 jaar geleden
    Ik ben ook niet tegen een zwaar parcours maar dit was er echt over, het was gewoon een dik uur modder stoempen. Crossen zoals Namen en de koppenberg zijn mooie zware crossen waar ook nog een stukje techniek bij komt kijken en dan wint vdPoel die zoiets ook aankan. Ze raken er niet over uit gepraat in België waarschijnlijk omdat dit het eerste duel in 3 jaar is dat Wout wint tegen Mathieu!
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Tja, als men dit niet aankan moet men maar criteriums gaan rijden zeker, en nog het liefste in de zomer dan.
  • Tim De Cock

    3 jaar geleden
    Dit was nog eens cross, een echte cross. Er zijn echt wel deelnemers die hier van houden hoor. Vd Poel is de techneut, dat weet iedereen. Maar Van Aert is pure kracht, en wat kan die lopen zeg. Hij liep 5/ uur sneller dan de rest. Ook dat is cross.
  • Marc Huyghe

    3 jaar geleden
    Meer zulke cyclocross zou de sport ten goede komen, het is toch geen piste of wegkoers. Hier komen de olrounders naar boven. Al die aangelegde omlopen maken het veel te simpel.
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Katja, je vergeet misschien dat Niels meer crossen heeft gereden in de modder en sneeuw/regen dan in de zon? Als je als crosser enkel aan de aankomst wil komen zonder spatje op je tenue dan moet je maar een andere job zoeken!