AFP
Volledig scherm
© AFP

Britse coronacijfers bereiken recordhoogte: “Patiënten worden behandeld in ambulances omdat ziekenhuizen toestroom niet meer aankunnen”

Het gaat compleet de verkeerde richting uit met de coronacijfers in het Verenigd Koninkrijk. Gisteren werden 41.385 nieuwe bevestigde gevallen gemeld en dat waren er nooit eerder zo veel. In Engeland - waar eerder deze maand een nieuwe en vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus opdook - lag gisteren een recordaantal van 20.426 patiënten in de ziekenhuizen. Patiënten zouden er zelfs behandeld worden in ambulances omdat sommige hospitalen de toestroom niet aankunnen.

34 reacties

  • cindy haes

    3 jaar geleden
    Lisette Theunis, dit virus is hier al. De kappers gaan helemaal niet open. Er zijn spoedvergaderingen om de nieuwe variant tegen te houden. Dat virus kreeg zoveel slagkracht omdat mensen meer inzitten met hun haar dan met hun naasten.
  • Rita Schuerwegen

    3 jaar geleden
    De wereld is om zeep. Urbanus heeft gelijk
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    paul merckx- Ik maak me absoluut geen zorgen. Met 9 ministers van volksgezondheid maakt een nieuw virus hier weinig kans. De restaurants en kappers die nog niet falliet zijn gaan in februari terug open.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Misschien een slim idee om eerst de zorgverleners te vaccineren want niemand gaat ons verzorgen als zij eruit liggen. Dan moeten die egoïsten nog terugkeren uit verlof wat volledig de boel zal ontploffen
  • jan boden

    3 jaar geleden
    En op Europa hoeven ze niet meer te rekenen. Bye, bye Nigel en Boris.