Van Aert versus Van der Poel in de cross van Namen eerder deze maand.
Volledig scherm
Van Aert versus Van der Poel in de cross van Namen eerder deze maand. © Photo News

Van Aert: “Als me in de cross overkomt wat er in de Ronde gebeurd is, ben ik in de ogen van de mensen altijd de loser”

VeldrijdenAls hij van één iets spijt heeft in zijn boerenjaar 2020, is het de spurt van de Ronde van Vlaanderen wel. Een nederlaag die er flink inhakte, zo bekende Wout van Aert (26) tijdens zijn uitreiking tot Kristallen Fiets. Zo’n epische tweestrijd Wout versus Mathieu zagen we in de cross deze winter alleen nog maar in Namen. Daar heeft van Aert nog geen spijt van, zo zegt hij in gesprek met Humo. “Wie dan als tweede over de meet komt, heeft het slecht gedaan.”

21 reacties

  • Johan Maddens

    3 jaar geleden
    Volgens Adri VDPoel heeft Mathieu gepiekt naar de ronde , Het was zijn laatste kans voor een monument . Over twee jaar ging Mathieu op die korte spurt wel twee lengten voor zijn op iedereen .Dus schitterend van Wout al gans het jaar top en slechts met enkele cm te verliezen . Chapeau Wout .
  • Andre Nuyens

    3 jaar geleden
    Zonder die val en stukken in de Ronde won je. Daar ben ik 200 % zeker van.
  • Jan Joris

    3 jaar geleden
    Chapeau voor wat je al verwezenlijkt hebt. En ja, die sprint had een mooi topjaar kunnen afronden met een 'kers op de taart', maar al bij al heeft de taart ook zonder die kers goed gesmaakt!
  • Monique Asaert

    3 jaar geleden
    In de modder 10x beter dan Van der Poel. Die moet het van snelle parcours hebben in de cross.
  • Johan Maddens

    3 jaar geleden
    Misschien een beetje te braaf , maar chapeau voor dit schitterend seizoen . Buiten de overwinningen heeft hij mij zeer verbaasd in de Tour . Tot tweemaal toe Bernal , Alaphilippe,Quintana enz.. gelost door zijn hels tempo . En als toemaat nog een derde stek in de laatste Alpenrit ! Nu op naar het WK in Oostende waar hij zijn vermogen in het mulle zand en loopstroken ook kwijt zal kunnen en dan het volgende wegseizoen . Succes man .