©  Soeren Stache/dpa-Zentralbild/dp

Goed nieuws voor Borussia Dortmund: Erling Haaland opnieuw fit

Borussia Dortmund kan komend weekend, bij de hervatting van de Bundesliga, opnieuw rekenen op haar topaanvaller Erling Haaland. De 20-jarige Noor liep begin december een spierblessure op, waarvan hij in Qatar revalideerde. Na een herstel van een maand is hij opnieuw speelklaar. Rode Duivel Thorgan Hazard, die ook herstelt van een spierblessure, wordt nog niet verwacht. De Borussen, voorlopig pas vijfde in de tussenstand spelen zondag voor eigen volk tegen Wolfsburg, de nummer vier.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

“De revalidatie van Erling is erg goed verlopen. Wij verwachten dat hij zondag weer kan spelen”, zei technisch directeur Michael Zorc dinsdag aan Bild.

Haaland liep tijdens de laatste training voor de Champions League-wedstrijd tegen Lazio (1-1) een spierscheur op. Zonder de spits boekte Dortmund deze maand slechts één overwinning in vier competitiewedstrijden. Trainer Lucien Favre werd in die periode ontslagen en vervangen door zijn assistent Edin Terzic. Haaland scoorde dit seizoen tien keer in acht competitiewedstrijden.

Voor Thorgan Hazard komt het duel met Wolfsburg meer dan waarschijnlijk nog te vroeg. De Rode Duivel liep vorige week dinsdag bij zijn rentree in het bekerduel bij Eintracht Braunschweig (0-2) een nieuwe spierblessure op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer