Een kijkje achter de schermen bij de experts die jagen op illegale knallers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kijkje achter de schermen bij de experts die jagen op illegale knallers. © German Villafane

Deze experts jagen op illegaal vuurwerk: “Soms is een bom zo gevaarlijk dat het leger ‘m niet mee wil nemen”

Nog nooit kwamen bij de Rotterdamse politie zoveel meldingen van vuurwerkoverlast binnen als dit jaar. Een kijkje achter de schermen bij de experts die jagen op illegale knallers. “Als blijkt dat je auto gebruikt is om er vanuit België illegaal vuurwerk mee te vervoeren, zullen we hem in beslag nemen. Want het misdrijf is begaan mét die auto.” 

1 reactie

  • Maarten Nijs

    3 jaar geleden
    Niet overdrijven met uw verhaal. Er is volgens mij bij niemand zijn thuis vuurwerk onder het bed afgegaan omdat moeder met de stofzuiger er tegen stootte.
  1. Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappeniers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappe­niers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    De bevoegde Belgische autoriteiten hebben gisteren besloten om het dossier van de op Tenerife vermoorde Laura Trappeniers (66) en haar nog altijd vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71) naar het federale niveau te tillen. Concreet kan het federaal parket nu ook onderzoeksdaden voorstellen aan het Spaanse gerecht en manschappen sturen. Het blijft voorlopig een mysterie wat er precies is gebeurd, stelt onze collega ter plaatse op het Spaanse eiland vast.
  2. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.