Darter Diego Claes: ‘Professionele darters trainen minstens zes uur per dag. Dat is voor amateurs zoals ik natuurlijk niet mogelijk.’
Volledig scherm
PREMIUM
Darter Diego Claes: ‘Professionele darters trainen minstens zes uur per dag. Dat is voor amateurs zoals ik natuurlijk niet mogelijk.’ © Damon De Backer

Hoe darts ook Vlaanderen verovert: “Op termijn een nationale competitie uitbouwen”

WK DartsDimitri Van de Bergh (26) maakt furore op het WK darts. Meer dan 200.000 Vlamingen volgen zijn wedstrijden live op VTM. Darts is niet langer enkel een sympathiek caféspel. “Op termijn moet het mogelijk zijn om een nationale competitie uit te bouwen.” 

9 reacties

  • Kenny P.

    3 jaar geleden
    Darts in een (liefst bruin) café: pinten, leuke muziek en sfeer. De beste manier om een weekend te spenderen!
  • Greta Beirens

    3 jaar geleden
    Ik volg voor de eerste keer een darts competitie. Is dat een spannende sport. Dank aan VTM voor alle uitzendingen. Het is puur genieten. We duimen voor Dimi.
  • Hans De Smet

    3 jaar geleden
    Vroeger in elk cafe kon je dartsen.. love the good old days. Maar ja dan had je letterlijk op elke hoek een cafe.
  • Sandra Antonissen

    3 jaar geleden
    Van Barneveld zorgde in Nederland dat de sport immens populair werd en elk café heeft wel een club tegenwoordig. Dimitri kan ervoor zorgen dat dit ook in België gaat gebeuren.
  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    Bij tafelvoetbal, ook een sport dat men op café kan doen, is België al jaren het beste van heel de wereld. Maar enkel in België wil men deze sport niet erkennen als echte sport. Overal behalve in belgie.