ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Gaat de politie het vuurwerk achtervolgen? En hoe hoog zijn de boetes? Alles wat je moet weten over de coronacontroles met oudjaar

Het nieuwe jaar komt eraan, voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden. Voor de politie worden het nogmaals drukke dagen. Terwijl u een glaasje drinkt op het nieuwe jaar, zijn zij op de baan om de lockdownfeestjes en het vuurwerk aan te pakken. Wordt het een nachtje vuurwerk achtervolgen of worden die eerste minuten van 2021 een overtreding op de avondklok? Wij deden een rondvraag bij 21 politiekorpsen in Vlaanderen: alles wat je moet weten over de coronacontroles tijdens de jaarwisseling.

182 reacties

  • Pieter Martens

    3 jaar geleden
    Voor ons geen probleem wij wonen aan de grens met Nederland waar elk jaar een vuurwerkshow is lekker gratis vanuit de zetel in de tuin.
  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    Hahaha, vuurwerk achtervolgen...hahaha hoe gaan ze dat doen, met een drone achter de raketjes vliegen?
  • Francois De Coster

    3 jaar geleden
    "voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden" Laat mij niet lachen, precies als we van jaar veranderen dat alles voorbij is, neen mensen de tijd gaat gewoonweg voort en de miserie blijft gewoon duren.
  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Vaardig gewoon een geheel verbod op het gebruik van vuurwerk af. Voor niks nodig en ook de gemeentes en overheid zou zijn geld beter gebruiken dan het in dat gebonk te steken. Ik zie in mijn gemeente genoeg zaken die veel dringerder zijn dan geld verkwisten aan vuurwerk.
  • maarten vissers

    3 jaar geleden
    Heel Vlaanderen controleren,terwijl in Brussel de vuurpijlen alle kanten uitvliegen. Ben benieuwd of er boete's worden uitgeschreven in Brussel