Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sensatie op WK Darts: James Wade gooit eerste ‘nine darter’ in vijf jaar

WK DartsSensatie op het WK darts vanmiddag. De Brit James Wade, het nummer 7 van de wereld, gooide voor het eerst in vijf jaar een ‘nine darter’ op een wereldkampioenschap. Daarmee won hij een leg met het minimum aantal pijlen. De ‘nine darter’ leverde Wade echter niets op, hij ging onderuit tegen zijn landgenoot Stephen Bunting.

14 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    3 jaar geleden
    @Nick Mees. Klopt wel wat in het artikel staat, namelijk dat Lin " de eerste persoon was die ooit een nine-darter gooide op een WK". Het artikel spreekt dus enkel over "HET WK" en niet over "op televisie" of een ander Matchplay event.
  • Jose Van Hauwaert

    3 jaar geleden
    @Braun. Een nine darter is, als een speler met slechts 9 pijlen de beoogde 501 punten bij elkaar werpt eindigend met een "double". Maar ik ben mij redelijk zeker dat Google u dat beter kan uitleggen dan ik en dat u dit ook op you tube kan vinden.
  • kevin peigneur

    3 jaar geleden
    Is toch simpel uitgelegd? Het minimaal aantal benodigde pijlen om uit te gooien is 9 6x na elkaar triple 20 Laatste drie pijlen: triple 20 triple 19 double 12 Laatste 2 pijlen kan ook een andere combinatie zijn zolang je maar dubbel of bull uitgooit.
  • linda van landeghem

    3 jaar geleden
    180 (3 pijlen) +180 (3) +51 (1) +50 (1)+40 (1) = 501 punten. Negen pijlen... Denk ik
  • Jurgen Vaes

    3 jaar geleden
    Nine darter is met negen pijlen 501 uitgooien.