In aanloop naar oudjaarsavond delen we deze week een voor-, hoofd-, en nagerecht uit het boek ‘Zoveel om te vieren’, dat verscheen naar aanleiding van de tiende verjaardag van kookkanaal njam! Vandaag op het menu: scampi diabolique met fijne groentjes.
vwh
Ingrediënten voor 4 personen
28 scampi, gepeld
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 teentje look, geperst
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
150 ml witte wijn
250 ml room
3 el tomatenpuree
3 el tomatenketchup
2 tomaten, in blokjes
boter
peper - zout
paprikapoeder - cayennepeper
Bereiden:
Bak de scampi kort aan in een klontje boter.
Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan. Zet opzij.
Doe in dezelfde pan het sjalotje, de look, paprika en courgette. Laat enkele minuutjes stoven tot de groentjes beetgaar zijn.
Voeg daarna de witte wijn, room, tomatenpuree en tomatenketchup toe. Laat inkoken gedurende een aantal minuten en breng de saus op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Meng nu de scampi onder de saus en laat ze even terug opwarmen.
Serveren:
Roer net voor het serveren de tomatenblokjes nog onder het gerecht.
Werk af met fijngehakte peterselie en serveer de scampi diabolique met brood, rijst of pasta.
Boven op jouw abonnement op Het Belang van Limburg heb je gratis toegang tot alle plusartikels op de sites en apps van 4 andere nieuwsmerken van Mediahuis.