Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

“Coronavaccin AstraZeneca voorlopig nog niet te gebruiken in EU”

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor het coronavaccin van de Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford wordt goedgekeurd in de Europese Unie. Volgens plaatsvervangend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) Noel Wathion hebben de ontwikkelaars van het vaccin nog niet eens een aanvraag ingediend bij de medicijnwaakhond.

18 reacties

  • Lucien De Metsler

    3 jaar geleden
    Ik wil dat vaccin van Astra Zenneka niet , mijn vrouw koopt ook geen waspoeder dat maar voor 70 % werkt !!
  • Dennis Van Gossum

    3 jaar geleden
    Nee Europa moet weer braaf wachten en ander voorrang geven, typisch!
  • Jean Paul Bogaerts

    3 jaar geleden
    Die enkele vaccins die dienden om sommige politici in de schijnwerpers te brengen zijn ook de grote start niet. België start (mogelijk) effectief op 5 Januari en dus is Nederland niet het enige land dat nog niet begonnen is met vaccineren.
  • Regis Cnockaert

    3 jaar geleden
    Astra Zenica geeft geen info aan het EMA van de EU! Zij heeft die wel gegeven aan de UK alwaar al op 4/1 begonnen wordt met vaccinatie. Zou Astra Zenica niet gewoon met productieproblemen zitten en de UK alwaar ze gevestigd zijn eerst bevoorraden en pas later ons? Dit spijts de EU honderden miljoenen dosis bestelde... Allesbehalve fair indien dit zo zou zijn want wij hebben de vaccins ook nodig. Tijd voor de Europese Unie om wat uitleg te vragen over de vertraging van levering naar hier...
  • Jos Brems

    3 jaar geleden
    De EMA ambtenaren zullen met vakantie zijn.
  1. Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”
    PREMIUM

    Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakan­tie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”

    Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Wij spraken met Vlamingen die deze kerstvakantie toch op de skipiste te vinden waren of daar nog steeds zijn. “Akkoord: wij zijn op reis geweest in een rode zone. Maar als we thuis waren gebleven, in België, dan zaten we óók in een rode zone, hè”, getuigt één van hen.
  2. KIJK. Israëlische leger vindt arsenaal aan wapens op materniteit in Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza

    KIJK. Israëli­sche leger vindt arsenaal aan wapens op materni­teit in Al-Shi­fa-ziekenhuis in Gaza

    Het Israëlische leger verspreidt beelden vanuit het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza. Daar hebben ze naar eigen zeggen de afgelopen dagen meer dan 170 Hamas-strijders uitgeschakeld en 800 gearresteerd. Tijdens hun zoektocht in het ziekenhuis stuiten ze op heel wat wapens. De MRI-afdeling ligt vol en ook op de materniteit vinden de Israëlische soldaten zwaar geschut. “Er zaten mortieren, kalasjnikovs, pistolen, munitie en camera’s verstopt in het plafond, in de grond of in de toiletten”, vertelt een van de Israëlische soldaten.