Privéfoto
Volledig scherm
© Privéfoto

Spaanse jagers doden 500 herten en wilde zwijnen tijdens jachtpartij in Portugal

De Portugese regering heeft boos en verontwaardigd gereageerd op een twee dagen durende jachtpartij van zestien Spanjaarden waarbij meer dan vijfhonderd herten en wilde zwijnen zijn gedood. De Portugese milieuminister  João Pedro Matos Fernandes spreekt van een ‘gemene milieumisdaad’, die vervolgd moet worden. 

17 reacties

  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Alle morgenden maak ik een wandeling en langs de vier kanten staat er wel ergens eentje met een geweer te knallen. Op wat weet ik niet want er vliegt zelfs nog geen vogel op. En of het nu zondag f zelfs Kerstdag is het maakt voor die gasten niks uit. Vraag me af of daar controle op is op wat die eigenlijk schieten. En wat dit voorval in Spanje betreft pure waanzin. En mijnheer Camps dieren hebben ook hun plaats op deze wereld niet enkel die alles vernietigende mens.
  • JOHAN DESECK

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat die dieren zullen dienen als voetsel anders is dit afschieten wel zinloos geweest. Die jagers zullen er wel van genoten hebben. Het zal wel eens iets anders geweest zijn om zovele dieren in één keer te mogen afschieten. Wie commentaar heeft vergeet wel dat dit privé terein is. De eigenaar is degene die de beslissing had genomen en heeft daartoe ook het recht.
  • Carlo Everaert

    3 jaar geleden
    12700 ha, en ommuurd?? Daar geloof ik geen snars van. Misschien wel deeltjes met muur. En moeten die dieren sneuvelen voor de groene gedachte?
  • Freddy Aerts

    3 jaar geleden
    Het zijn toch moedige mannen (vrouwen) die jagers hé. Als ze zo graag met hun geweerke spelen dat ze dan naar oorlogsgebied gaan als huurling. Mogen ze zoveel knallen als ze willen, wel op diegene die ook een geweer hebben natuurlijk.
  • Toon Schouteden

    3 jaar geleden
    Mag die Portugese eigenaar op zijn eigendom niet doen en laten wat ie wil? En dit is geen "jacht" hé mensen: om een efficiënte "opruiming" te garanderen is het inhuren van jagers een goede keuze.