Een douane-beambte controleert een truck in de haven van Zeebrugge. (14/12/2020)
Volledig scherm
Een douane-beambte controleert een truck in de haven van Zeebrugge. (14/12/2020) © AFP

Brexitakkoord wordt woensdag ondertekend, maar kost volgens Jambon “wellicht méér dan 6.500 jobs in Vlaanderen”

UPDATEDe impact van de brexit op de Vlaamse economie zal wellicht groter zijn dan het cijfer van 6.500 jobs dat vandaag circuleert. Dat liet Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) dinsdag verstaan bij een gedachtewisseling over het brexitakkoord in het Vlaams Parlement. De impact valt groter uit omdat het Verenigd Koninkrijk de Europese douane-unie verlaat. Woensdag wordt het akkoord officieel ondertekend.

26 reacties

  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    Zeker met douane, als ze ziet aan welk tempo die werkten in het verleden.Wacht maar, de Engelsen laten niet in hun zakken zitten en we zullen zien waar ze binnen enkele jaren staan. De EU staat nu al nergens. China , VS, India, Brazilië, Rusland, allen groeien ze over de kop van Europa.
  • Bart Wierinckx

    3 jaar geleden
    Of juist meer jobs!!
  • Frank De Rycke

    3 jaar geleden
    Door jullie geknoei met dat Covid , hebben jullie al meer jobs doen kelderen ...stop met het steeds op de andere te steken en veeg nu eindelijk eens voor jullie eigen deur !!
  • NOEL CLAES

    3 jaar geleden
    Paniek om 6500 jobs. Ik had er veel meer verwacht. Het zou kunnen, en waarschijnlijk zal het ook zo zijn, dat het er veel meer zullen worden. Gewoon om geen paniek te zaaien.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    En die honderdduizenden jobs die Nva beloofde dan zijn die 6500 geen probleem.