Glenn Geeroms en Johan Stoefs.
Volledig scherm
PREMIUM
Glenn Geeroms en Johan Stoefs. © Wannes Nimmegeers / Jan De Meuleneir / Photo News

Deze Vlamingen fungeerden als proefkonijn voor het coronavaccin en weten als één van de enigen hoe het voelt om gevaccineerd te zijn

De ‘officiële’ eerste prik was voor Jos Hermans, en de komende maanden zijn ook wij aan de beurt. Maar een handjevol Vlamingen kréég intussen al twee dosissen van het coronavaccin: zij die hun lichaam ten dienste van de wetenschap stelden, en zich opgaven als proefkonijn. Glenn Geeroms en Johan Stoefs weten al hoe het voelt om gevaccineerd te zijn. “Soms is het moeilijk om voorzichtig te blijven, terwijl je wéét dat er iets in je lichaam zit dat je beschermt. Maar we moeten solidair zijn, dus blijven we dat masker dragen en onze handen ontsmetten.”

18 reacties

  • Lydia Appelmans

    3 jaar geleden
    De fabrikanten wijzen elke verantwoordelijkheid af als het misgaat. Doet dat geen belletje rinkelen?!
  • ingrid vermeire

    3 jaar geleden
    als je jaloers bent omdat die mensen geld daarvoor kregen, moest je maar zelf als "proefkonijn" meedoen, dan had je ook een vergoeding gekregen! dus niet zagen, beste reageerders!!
  • LUTGARDE DE NEVE

    3 jaar geleden
    Awel jozef Vertellen, iedereen kon zich opgeven als proefpersoon en er centjes voor krijgen. Mijn hoed af voor zij die het gedaan hebben, dank zij hen, zijn wij zeker geen proefkonijn meer. Een dikke merci aan de testpersonen.
  • Catherine Thomas

    3 jaar geleden
    Jozef Vermeulen: oei ja duizenden euros. Keep on dreaming die mensen zijn bijlange niet genoeg betaald De proefpersonen krijgen een onkostenvergoeding: twee keer 250 euro voor de vaccinaties en 60 euro voor andere studiebezoek, waarvan er 11 gepland staan.
  • Danny Vermeiren

    3 jaar geleden
    Jozef Vermeulen: je bent nog steeds niet verplicht om je te laten vaccineren hé