Minister van Volksgezondheid Olivier Véran kondigde het nieuws op tv aan.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Olivier Véran kondigde het nieuws op tv aan. © AFP

Avondklok om 18 uur in deel van Frankrijk

In Frankrijk neemt de regering een drastische beslissing om de coronapandemie onder controle te krijgen: in twintig departementen wordt de avondklok vervroegd van acht naar zes uur ‘s avonds. Het weekgemiddelde aan besmettingen per dag ligt nu op 11.871. Dat is ruim het dubbele van het Franse streefcijfer. 

13 reacties

  • Catherine Thomas

    3 jaar geleden
    wat is volgende? Basis pakketje eten en iedereen opgesloten? Dus al die tss 18u en 20u boodschappen deden wegens minder druk mogen gaan leuk aanschuiven tijdens de drukte. En wat als je dier hebt dat nog avond plasje moet doen? Absurd is het ... Verbied reizen en scholen want daar zit het probleem
  • Patricia Van den Eynden

    3 jaar geleden
    Sorry @Patrick Ceulemans maar dat is niet waar. Na de sluiting van de horeca bleven de cijfers stijgen. Als ze dan toch zo spectaculair daalden en bleven dalen dan hadden de kappers en de schoonheidsspecialisten hun deuren nooit moeten sluiten. De daling werd pas ingezet tijdens de herfstvakantie en het ging daarna terug in stijgende lijn ondanks alle sluitingen.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    De avondklok heeft nog nergens iets opgeleverd. Zo had Antwerpen meer besmettingen dan Limburg ondanks hun vroegere avondklok. Avondklokken gebruiken ze omdat de overheid faalt en het niet meer weet. Dus geven ze de schuld aan de bevolking. Marcon gaat gewoon verder met reizen en mensen ontmoeten, maak je geen illusie dat de elite zich eraan houd.
  • Patrick Ceulemans

    3 jaar geleden
    @Nico Rooms: tuurlijk is het niet besmettelijker... dat is toch helemaal niet de bedoeling van die maatregel :-) als er minder mensen op de weg zijn, of buiten, kan het virus minder makkelijk verspreid worden... kijk maar naar de sluiting van de horeca, 10 dagen later en de cijfers daalden spectaculair en bleven dalen...
  • Caroline Poelmans

    3 jaar geleden
    Beter de harde aanpak dan halfslachtig. Gooi twintig dagen zo goed als ALLES dicht : openbaar vervoer, luchthavens, onderwijs, sporthallen, ... Enkel voedingswinkels en essentiële arbeid. Nu gaat binnenkort de boel weer uit verlof en gaan de cijfers terug stijgen. Logisch. Moet je niet voor 'gestudeerd' hebben.
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”