Joris Ketelaere (29) en Julie De Vriese met hun dochtertjes Pauline en Elise. Julie is 35 weken zwanger van hun zoontje, dat eind januari verwacht wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Ketelaere (29) en Julie De Vriese met hun dochtertjes Pauline en Elise. Julie is 35 weken zwanger van hun zoontje, dat eind januari verwacht wordt. © Wannes Nimmegeers

Babyboom voorspeld in 2021: “Coronacrisis heeft er zeker voor gezorgd dat we nu zwanger zijn”

Gynaecologen voorspellen in 2021 een nieuwe babyboom. Voor het eerst in tien jaar zou het aantal geboortes in ons land dan weer significant stijgen. Reden? Corona, zoals u wellicht vermoedde. “Maar moeders in spe moeten zich geen zorgen maken: er zijn bedden genoeg op de materniteiten.” Vier Vlaamse koppels vertellen over de zwangerschap en over hoe de lockdown daar wel degelijk voor iets tussen zat.

8 reacties

  • Argus Vercauteren

    3 jaar geleden
    Covid is een antwoord op de overbevolking (ook bij ons) en de klimaatverandering. Blijkbaar hebben ze het nog altijd niet begrepen. Ze zijn trots op hun gezinsuitbreiding, terwijl grote gezinnen niet meer van deze tijd zijn. Kindergeld kost maatschappij geld, terwijl er ondertussen jobs sneuvelen (horeca...). Deze extra zwangerschappen zorgen ervoor dat de druk op onze ziekenhuizen zal toenemen. Andere patiënten zijn hiervan de dupe, want noodzakelijke medische ingrepen worden uitgesteld.
  • San Pauwels

    3 jaar geleden
    Is het wel verstandig om in deze onzekere tijd een kind op de wereld te zetten? Veel verpleegkundigen zijn nu al overwerkt/ziek en wat als de Britse variant van het coronavirus in ons land opduikt? De kans is groot dat de spoeddiensten overspoeld worden door besmette patiënten. Ondertussen moeten ze ook nog andere patiënten behandelen (breuken). Sommige (kanker)patiënten wachten al lang om behandeld te worden. Kanker overkomt je, terwijl een zwangerschap op een later tijdstip gepland kan worden.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Ze zijn er precies nog fier op ook.
  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    De beste binnenhuis sport dat je kunt doen en kosteloos is. Goed om te ontspannen en dus gezond.
  • Monique Asaert

    3 jaar geleden
    Oei, en de wereld is al overbevolkt..