Hulpverleners staan klaar om coronatests af te nemen bij een mobiele teststraat in Vilnius, Litouwen. De Baltische staat is het hardst getroffen in Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverleners staan klaar om coronatests af te nemen bij een mobiele teststraat in Vilnius, Litouwen. De Baltische staat is het hardst getroffen in Europa. © AP

OVERZICHT. Zo slecht doen wij het niet: hoe staan onze buurlanden en andere Europese landen er voor?

België doet het helemaal niet slecht in Europa. Van de 31 landen laten er slechts acht minder besmettingen optekenen dan wij. Hoe zit het eigenlijk in de rest van Europa? Zien landen die kozen voor een harde lockdown al resultaten van die aanpak?

8 reacties

  • Rudi De Man

    3 jaar geleden
    Belgie is altijd al zeer tevreden als ze in de grijze middenmoot zijn... dan denken ze dat de focus minder op het beleid is... daarom spreekt men graag negatief over de resultaten van buurlanden zoals Nederland..we zijn het record aantal doden per 1000 inwoners echt nog niet vergeten hoor, en afraden van mondmaskers (omdat De Block opdracht gaf de stock mondmaskers te vernietigen)...
  • Alfons Detemmerman

    3 jaar geleden
    Het is allemaal maar hoe je het wilt uitleggen. Bottomline met 1800 doden per miljoen inwoners zouden we best niet te hoog van de toren blazen
  • Pierre Dijk

    3 jaar geleden
    Een pluim voor de huidige regeringsploeg. Ze doen dat schitterend. We tellen zelfs teveel doden ivm andere landen omwille van terugbetaalde onkosten per corona dode, ook weer typisch Belgisch.
  • Geert Vlasschaert

    3 jaar geleden
    Wacht nog enkele weken af om Victorie te kraaien, de toeristen moeten nog terug komen, hopelijk brengen ze enkel hun bagage mee.
  • Jan peeters

    3 jaar geleden
    Voor wie het nieuws echt volgt, weet dat België de echte cijfers hanteert en misschien zelfs teveel doden heeft opgegeven, dat is in andere landen heel wat anders, als Nederland de oversterfte telt, zit het even hoog dan België, Zweden zit in hetzelfde schuitje, in beide landen telde men de WZC zelfs niet mee, nu wordt in Nedeland het leger in geschakeld in de WZC omdat ze de zorg niet meer aankunnen, Nederland communiceert niet over die zaken omdat ze niet negatief in het nieuws willen komen.