Coronavirus: Alle cijfers nemen verder af

De coronacijfers is ons land blijven voorlopig verder dalen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano. Daarmee wordt de trend van de afgelopen dagen verder gezet.

De cijfers in verband met het coronavirus in ons land zijn al enkele dagen op rij aan het dalen. Zo zakte het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag gisteren voor de eerste keer sinds eind september onder de 2.000 en vandaag zet die daling zich verder.

Nieuwe besmettingen

In de week van 20 tot 26 december werden er dagelijks gemiddeld 1.801 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 30 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen. Op 26 december, de laatste dag waarvoor een dagcijfer bekend is, werden 1.146 nieuwe besmettingen vastgesteld. Een dag eerder, op kerstdag, ging het om 517. Dit draagt er natuurlijk toe bij dat het weekgemiddelde naar beneden wordt getrokken.

Tijdens de eindejaarsperiode worden er ook opvallend minder testen afgenomen, wat er natuurlijk ook toe bijdraagt dat er minder besmettingen worden vastgesteld. Het gaat nu om gemiddeld 29.650 coronatesten per dag. Dat is een daling met 23 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen. Ook de positiviteitsratio blijft licht dalen. Die ligt nu op 7,17 procent, 0,4 procent lager dan gisteren. Dat betekent dat van het totale aantal coronatests gemiddeld 7,17 procent positief blijkt te zijn.

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames daalt met 14 procent en ligt nu op gemiddeld 158 per dag. De drempel voor versoepelingen ligt hierbij wel op 75 ziekenhuisopnames per dag en is zo dus nog niet bereikt.

In totaal liggen er nu 2.423 mensen in het ziekenhuis na een coronabesmetting, waarvan 499 op de afdelingen intensieve zorgen. Beide cijfers dalen licht.

Overlijdens

Het aantal overlijdens daalt naar gemiddeld 77 per dag. Dat is een daling met 18 procent vergeleken bij een week eerder. In totaal zijn er in ons land nu al 19.361 mensen overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Meer