Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Vaccin Oxford/AstraZeneca goedgekeurd voor Britten maar nog niet voor ons, viroloog Johan Neyts legt uit: "Dossier slechts gedeeltelijk ingediend”

De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder MHRA. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech. Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) legt bij HLN Live uit wat het verschil is tussen beide vaccins en waarom het nog niet is goedgekeurd in de EU.

25 reacties

  • Eddy Douwen

    3 jaar geleden
    Waar wacht men op om astra zeneca na te zien en goed te keuren als het in Groot Brittanie al gebruikt wordt ,hier in Belgie altijd maar afwachten en achternahollen ,in het ergst getroffen landje van de wereld met de meeste overlijdens ,dat ze daar in het europees parlement is op zitten hameren ,maar dan telt Belgie niet mee,wel voor de duurste in allerlei goederen etc te zijn ,waar zitten nu onze europarlementleden he
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Regis Cnockaert: u zet de commerciële regels op hun kop. Het is altijd de producent die registratie van zijn product moet vragen en dan nog slechts als hij dat in de EU (of in België) wil in de handel brengen. De EU kan geen enkele producent verplichten zijn product hier in de handel te brengen of te laten registreren.
  • Pieter Verhulst

    3 jaar geleden
    Prachtige truc van de Engelsen. Ze weten dat Europa regelneven zijn waar papier belangrijker is dan inzicht en kennis of kunde. Papiertjes vergeten, alle vaccins voor UK. Het loont nu al die Brexit.
  • Patrick Vandeputte

    3 jaar geleden
    Roger, je kan het ook omdraaien en wordt door de Britten getalmd om een volledig dossier in te dienen voor goedkeuring door de EU. Vooral omdat ze met 100.000 besmettingen de laatste 48 uren en dramatische toestanden in hun ziekenhuizen berekend hebben dat ze per week 2 miljoen mensen moeten vaccineren om hier door te komen. Ze kunnen hun eigen vaccin dus zeer goed zelf gebruiken.
  • henri savelkoul

    3 jaar geleden
    En de eu hinkt weer achterop waarom toch de mensen tegen dit gedrocht zijn is voor mij geen vraagteken meer geld telt meer dan meee. Levens