Twee jongeren opgepakt voor gewapende overval aan fort van Edegem

Bron: belga

De lokale politie van de zone Hekla heeft zondag twee jongeren opgepakt op verdenking van een gewapende overval van enkele andere jongeren aan Fort V in Edegem. De twee zouden hun slachtoffers hebben bedreigd met een vuurwapen en een van hen een vuistslag hebben toegediend.

De slachtoffers werden zondagavond eerst door twee personen benaderd voor een sigaret, maar meteen daarna vroegen de twee geld. Een van de overvallers haalde een wapen boven en vuurde dat af in de richting van de vijver van het fort. Het bleek achteraf om een alarmpistool te gaan. De overvallers gingen verder met bedreigingen en sloegen ook een van de jongeren. Uiteindelijk beroofden ze hen van een heuptasje met inhoud.

De politie was na de feiten snel ter plaatse en merkte in de omgeving twee personen op die aan de beschrijvingen voldeden die door de slachtoffers waren gegeven. De twee werden opgepakt en verhoord. Het bleek te gaan om een achttienjarige en een minderjarige uit het Antwerpse. De achttienjarige werd voor de onderzoeksrechter geleid en door hem vrijgelaten onder voorwaarden, de minderjarige kreeg door de jeugdrechter gepaste maatregelen opgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen