Filosoof Ignaas Devisch
Volledig scherm
Filosoof Ignaas Devisch © Wouter Van Vooren/Photo News

Filosoof Ignaas Devisch kritisch voor vaccinatiestrategie: “Zwaar offer om aan jongeren te vragen om nog tot in najaar op vaccin te wachten”

Volgens Ignaas Devisch zijn er enkele zaken misgelopen bij de voorbereiding van het ethisch advies over de vaccinatievolgorde. De keuze wie als eerste aan de beurt moet komen, is té snel genomen, vindt de hoogleraar medische filosofie aan de UGent die tevens lid is van de Hoge Gezondheidsraad die de volgorde heeft opgesteld.

86 reacties

  • M Veo

    3 jaar geleden
    Dat is allemaal naast de kwestie. Als je ziet hoe snel het vaccineren kan in het VK, VS en Israel dan vraag ik mij af wat hier loos is. Aan de huidige snelheid van vaccineren zijn we nog minstens 2 jaar bezig. Je vraagt je op den duur af of dit opzettelijk is.
  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    Het normaal van vroeger komt nooit meer terug.Corona zal verdwijnen.Armoede zal stijgen.Thema's waaronder migratie, abortus etc.zullen in alle hevigheid terugkomen.
  • charlotte vandenbroeck

    3 jaar geleden
    Alle mensen die zeggen dat jongeren overdrijven en dat zij niet boeien. Dat zij ook maar moeten wachten,... de volwassenen kunnen nog 40 of 20 jaar werken, maar de kinderen kunnen nog maar een paar jaar naar school gaan en dan beginnen ze aan het serieuze leven. Is het hen nu niet gegund om net zoals de oudere generatie ook een leuke jeugd gehad te hebben? Hoe egoïstisch is de mens wel niet tegenwoordig. Het leven van de volwassen werkende mens verandert dan niet heel veel, maar de jongeren wel
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    De Hoge Gezondheidsraad (HGR) is een adviesorgaan. Zijn leden moeten loyaal zijn met het gegeven advies of ontslag nemen. Zij moeten als staatsburger ook weten dat de HGR 'adviseert' en dat de politicus 'moet' beslissen en dat het daarbij in zijn macht een advies al dan niet te volgen. Beslissen houdt altijd het risico in zich te vergissen. Alleen vergissingen die geen redelijk denkend mens zou maken, zijn volgens de wet ontoelaatbaar. De toestand inzake corona? We doen het beter dan de buren.
  • Elfride Van Overloop

    3 jaar geleden
    Ik vind dat jongeren voor de ouderen in aanmerking zouden moeten komen. Zij zijn de toekomst van de maatschappij en hebben nood aan een normale socio-kulturele ontwikkeling. Door hen te laten wachten tot de laatsten gaat er volgens mij heel veel van dat jonge potentieel verloren, doordat hen een deel van hun normale ontwikkeling in de kiem wordt gesmoord en daardoor een groot deel van die jongeren in een permanente depressie geraken of ontmoedigd worden.