Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © BELGA

Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettingen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

Terwijl bij ons de uitrol van de vaccinaties nog op toerental moet komen, kreeg de Britse Margaret Keenan (90) dinsdag al haar tweede dosis van het Pfizer-vaccin toegediend. Maar nu sturen de gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk de strategie bij. De tweede dosis van het vaccin zal nu later worden gegeven dan oorspronkelijk gepland zodat meer mensen sneller de eerste dosis kunnen krijgen. Doel: vlugger groepsimmuniteit bekomen. Ook in ons land werd dit al door experts geopperd.

12 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Maar één vaccin geven ... ik lees vooral paniek en machteloosheid.en incompetentie en spelen met veel vuur. In Frankrijk zijn ze al bezig om een info-blad te maken: wie waar wanneer en met welk type vaccin werd gevaccineerd. In België geven ze vaccins, maar wie houdt dat bij? En als het misloopt ? Wie registreert dat ?
  • Ludwig De Witte-Steen

    3 jaar geleden
    Het plan heeft voordelen en nadelen.
  • Jozef Verstraeten

    3 jaar geleden
    Dus de voorgeschreven vaccinatiestrategie van de producent niet volgen, waar geen klinische testen zijn voor gebeurd, maar dan tegelijkertijd wel de producent verantwoordelijk willen houden indien het resultaat niet naar behoren is. Mmm...
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    En werkt hun vaccin wel tegen de “nieuwe” variant ? Trouwens, je bent pas beschermd na 2 dosissen, tot die tijd moeten ze nog steeds oppassen.
  • Luc Van Campenhout

    3 jaar geleden
    Vraag aan die slimme Epidemioloog : Hoeveel kans op werking heeft die optie om maar 1 dosis te geven ? Hoe komt hij op die oplossing ? Is er dan toch mee getest ?