VIDEO. Nederland in rep en roer om man die broodje eet op bus

Grote ophef bij onze noorderburen na de arrestatie van een man die een broodje op de bus zat te eten. De chauffeur vroeg hem op af te stappen, hij weigerde, waarop de politie werd ingeschakeld.

heve

Een 25-jarige Tilburger zat donderdagmiddag op de bus een broodje te eten. Dat mag niet en dus vroeg de chauffeur om van de bus te stappen. Dat weigerde de Nederlander, daarop weigerde de chauffeur zijn rit te vervolgen en belde de politie op. Grote politiemacht

Er kwamen agenten ter plaatse en spraken de jongeman aan. Die weigerde opnieuw om uit te stappen. “Wie denk je dat je bent, ik ga de bus niet verlaten. Ik ga er niet uit, denken jullie omdat je een pakje aanhebt ik daarnaar luister?” Daarop werd hij aangehouden en met dwang uit de bus gezet. De man verzette zich hevig, een van de agenten zag zich genoodzaakt versterking op te roepen. Binnen de kortste keren waren er dertien politieagenten bij de bus. De man kon uiteindelijk geboeid naar het politiekantoor afgevoerd worden.De politie gaf achteraf geen commentaar op het machtsvertoon en het gebruikte geweld. “Ik ga daar geen oordeel aan hangen,” reageerde een politiewoordvoerder aan het adres van De Telegraaf.

Niet aangehoudenDoor een procedurefout werd de jonge Tilburger achteraf niet aangehouden. Volgens de regels had de buschauffeur de man twee keer moeten vragen om de bus te verlaten, onder toeziend oog van de politie. Door alle commotie gebeurde dit niet. “De verdachte kan niet worden vervolgd omdat die stap is overgeslagen,” verduidelijkt een woordvoerder van de politie.

FilmpjeHet voorval werd door een andere busreiziger gefilmd en online verspreid. De politie is niet tevreden met de commentaren die daarop volgden. “Zoals het vaak gaat, staat de daadwerkelijke aanleiding van het incident er niet op waaronder het denigrerende gedrag van de verdachte in de richting van de buschauffeur en de agenten. Ook het suggestieve commentaar bij het filmpje roept een beeld op dat niet volgens de waarheid is,” vertelde een woordvoerder aan De Telegraaf.

De LijnBij ons is eten en drinken op de bus ook niet toegestaan. “Bij extreme hitte kan er natuurlijk wel iets gedronken worden,” wordt ons verteld. “Verder vragen we aan onze chauffeurs om hun gezond verstand te gebruiken. Reizigers worden er op aangesproken en wanneer er tijd is, gevraagd om hun eten of drankje buiten de bus te nuttigen. Het belangrijkste is dat een reiziger de andere reizigers niet mag hinderen. Er is een verschil tussen een pak frieten opeten en een mama die haar kindje snel een stukje banaan toestopt,” verduidelijkt Sonja Loos, woordvoerder bij De Lijn. “Maar dit levert zelden problemen op. Reizigers respecteren de regel. Enkel met dronken reizigers hebben we af en toe problemen,” aldus Loos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer