Genrebeeld. ©  Belga

Nederlandse expertengroep wil scholen gesloten houden: “Anders speel je met vuur”

In Nederland maakt men zich zorgen over de nieuwe virusvarianten. Zo veel zorgen zelfs dat de onafhankelijke expertengroep Red Team nu oproept om de scholen nog een tijd dicht te houden. “Het is te vroeg om de scholen half januari weer te openen. Zo’n besluit kan leiden tot het oplaaien van het aantal coronagevallen”, klinkt het in De Telegraaf.

In Groot-Brittannië en in Zuid-Afrika zijn onlangs nieuwe versies van het virus opgedoken, die inmiddels ook in België, Nederland en heel wat andere landen zijn vastgesteld. De ’Zuid-Afrikaanse variant’ maakt jongeren mogelijk ernstiger ziek dan de eerdere versies. Bovendien is het niet duidelijk of de ontwikkelde coronavaccins wel bescherming bieden tegen die variant.

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Wereldwijde consequenties

Als kinderen weer naar school gaan, kan het coronavirus zich daar ongecontroleerd verspreiden en dat zou volgens het Red Team “gelijk staan aan spelen met vuur, een vuur dat niet alleen voor Nederland een gevaar oplevert, maar wereldwijde consequenties kan hebben.”

Jongeren gelden over het algemeen als een groep met weinig coronarisico’s, maar zij kunnen anderen wel besmetten. “Kinderen en jongeren leven niet in isolatie van de oudere generaties. Zij leven ook samen in huishoudens met ouders die potentieel een kwetsbare gezondheid hebben en/of mantelzorger zijn voor hún ouders”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer