Gevaccineerde verpleegkundige besmet met het coronavirus: waarom dit geen verrassing is

De Amerikaanse nieuwszender ABC heeft vandaag een nieuwsverhaal gebracht dat ongetwijfeld de wenkbrauwen deed fronsen. Een verpleegkundige die gevaccineerd was met het vaccin van Pfizer heeft alsnog het coronavirus opgelopen. Is dat het bewijs dat het vaccin niet werkt? Helemaal niet.

Veel deskundigen en de WHO hebben in het verleden meermaals gemeld dat het vaccin geen wondermiddel is. De ziekte verdwijnt niet en de gevaccineerde zou wel eens een superverspreider kunnen worden. Volgens experts bestaat het risico dat wanneer iemand gevaccineerd is die niet langer aandacht heeft voor de regels die van kracht zijn.

Wat verandert is het vermogen van ons lichaam om positief te reageren op ziekten en om antilichamen te ontwikkelen. Maar de besmetting verdwijnt niet, net zo min als de besmettelijkheid van sommige gevaccineerde mensen.

De verpleegkundige Matthew W. is daar het schoolvoorbeeld van. De 45-jarige man raakte besmet zes dagen nadat hij het vaccin had gekregen.

De symptomen?

De verpleegkundige vertoonde opnieuw symptomen. Maar volgens de artsen is er nog geen reden tot paniek. Het lichaam kan er immers 10 tot 14 dagen over doen om een effectieve afweersysteem te ontwikkelen. En om optimaal beschermd te zijn, zegt Pfizer, zijn er ook twee dosissen nodig. De eerste dosis zou slechts 50 procent effectief zijn, de tweede 95 procent.

Volgens een andere hypothese zou de verpleegkundige het virus al hebben opgelopen alvorens hij gevaccineerd was, aangezien de incubatieperiode 14 dagen bedraagt. Tot slot is, zoals gezegd, geen enkel vaccin 100 procent effectief.

Meer