©  ISOPIX

PEC Zwolle neemt na seizoen afscheid van trainer John Stegeman

John Stegeman vertrekt na dit seizoen als trainer van PEC Zwolle. Dat is het resultaat van de evaluatie die deze week heeft plaatsgevonden tussen de directie en trainer, zo meldt technisch manager Mike Willems van de club uit de Eredivisie.

Bron: BELGA

Stegeman is bezig aan zijn tweede seizoen bij PEC Zwolle. De 44-jarige oud-aanvaller volgde in 2019 Jaap Stam op. Stegeman was eerder trainer van Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. PEC Zwolle staat na veertien speeldagen op de elfde plek met 16 punten.

“In een openhartig en realistisch gesprek zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het beter is na dit seizoen uit elkaar te gaan”, aldus Willems. “Onze huidige elfde plaats is voor PEC Zwolle een prima klassering. Wij zijn wel van mening dat er, ondanks de lastige omstandigheden, meer rendement uit het afgelopen half jaar gehaald had kunnen worden.”

Het gesprek was voor Zwolle en Stegeman geen reden direct afscheid van elkaar te nemen. Willems: “Vanuit de spelersgroep, technische staf en directie bestaat de nadrukkelijke wens dit lopende traject met elkaar af te maken, om dit hoofdstuk zodoende goed met elkaar af te sluiten. Vanuit die intrinsieke motivatie en de aanwezige kwaliteiten heb ik alle vertrouwen in het komende half jaar.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer