© Robin Fasseur

Kaarsjes en getik als slotritueel voor 2020 in Brasschaat en Lillo

Brasschaat, Lillo -

In het hele land verzamelden woensdagavond mensen coronaproof om samen te klinken voor iedereen die het voorbije jaar te lijden had onder de coronapandemie. Wij gingen kijken in Brasschaat en Lillo.

De actie Let’s tick together is een initiatief van Kunstencentrum Vooruit en vond plaats op meerdere plaatsen in ons land. In Brasschaat kozen vier vrouwen van Moving Closer voor een bijeenkomst aan de obelisk in het gemeentepark. Om 20u kwamen vijftien mensen aangewandeld in hun bubbels en met kaarsjes in hun handen.

 ©  Robin Fasseur

“We zijn hier met mensen uit de zorg-, de uitvaart- en de kunstsector”, zegt Kathleen Schepers van uitvaartbegeleiding De Zeven Eiken. “We rouwen voor alle mensen die dit jaar te lijden had onder corona, en dat zijn er heel wat. We zijn met vijftien en dat is symbolisch, zoals het is toegelaten voor de erediensten.”

In Brasschaat. ©  Robin Fasseur

Ook in Lillo verzamelden de dorpsbewoners buiten met kaarsjes en een glas.

In de zomer werd er geapplaudisseerd voor de mensen uit de zorg, nu werd een soort van slotritueel gehouden. Er werd geluisterd naar een ingesproken boodschap, waarna alle aanwezigen in verschillende ritmes op hun glas tikten.

In deze eindejaarsperiode organiseren wel meerdere verenigingen acties die inzetten op verbondenheid. Zo roept de vzw Verb(l)ind bijvoorbeeld op om om klokslag 20.20u op oudejaarsavond even buiten te komen om samen te klinken en te applaudisseren.

LEES OOK: Zeg 2020 vaarwel met Klokslag 20.20: “Klinken terwijl de klokken overal luiden”

 ©  koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER