Vishandel De Vis, Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Vishandel De Vis, Gent. © Wannes Nimmegeers

Enorme rijen verwacht voor afhaalmaaltijden: “Dubbel zoveel bestellingen, en het mag wat kosten”

Oudejaar vieren op restaurant zal er deze keer niet bij zijn. En dus staan de mensen aan te schuiven bij de traiteurs, viswinkels en andere zaken die afhaalmaaltijden verkopen. Het mag ook wat kosten: de vraag naar luxeproducten is opvallend groot. Alsof we ons op de allerlaatste dag van dit bizarre jaar nog eens goed willen laten verwennen.

13 reacties

  • luc van pelt

    3 jaar geleden
    Oudjaar lekker gegeten , dank zij men lieve buurvrouw , ze had voor mij mee gekookt , een lekker voorgerecht , hoofdschotel en een lekker dessert , waarvoor duizend maal dank buurvrouw .
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Wij hebben gisteren 'eindejaar' gevierd, en 1 goede huisvriend uitgenodigd. Lekker gegeten, goede TAKE AWAY, spelletjes gespeeld, groot succes. Vorige week de dag voor kerstmis de mama uitgenodigd (papa is al gestorven). Ook heerlijk gegeten. Nergens moeten wachten, en vanavond de overschotjes van gisteren. Geen stress voor ons met Nieuwjaar!
  • Urbain Schuermans

    3 jaar geleden
    vreten vreten vreten zuipen ziehier hetgeen het belangrijkst iss voor de mens van vandaag
  • Patrick De Clercq

    3 jaar geleden
    Ik gun het die mensen ze lijden al genoeg. Wij hebben het tijdens de kerst ook gedaan take away bij restaurant Casino in Nieuwpoort en ik kan zeggen het was even lekker alsof je het in het restaurant zelf zou gaan eten.
  • Dirk De Buyst

    3 jaar geleden
    In de zomer werden er bijna ‘en-masse’ zwembaden aangelegd en campers gekocht. Nooit eerder werd er zoveel geld gespaard (logisch, want je kon het niet uitgeven). Nu weer met z’n allen naar de traiteur. Allemaal geen probleem. “We mogen toch nog iets hebben...” De autokeuring wordt -na jaren- 20 cent duurder, 20 cent... algemeen landelijke verontwaardiging...
  1. Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”
    PREMIUM

    Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijk­heid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”

    Zwangere Guy, Eefje de Visser, Bart Peeters, Elisabeth Lucie Baeten, Stan Van Samang, Selah Sue en véél, véél meer. Allemaal performen ze belangeloos op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ op het Antwerpse Sint-Jansplein op zondag 5 mei. Initiatiefnemers zijn 11.11.11-directeur Els Hertogen, psychologe Elisabeth Van Lierop en muzikant Tijs Delbeke. “Dat we dit vlak voor de verkiezingen organiseren? Néén, we hebben geen politieke agenda.” Ze leggen uit waar het evenement dan wél om draait, hoe ze alle artiesten konden overtuigen en waarom Tom Barman dit keer niet van de partij kan zijn.
    Antwerpen, Deurne
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  1. Pieter (48) maakt ondanks hersentumor droom waar en bouwt eerste wijndomein aan Belgische kust: “Het is een vorm van therapie”
    PREMIUM

    Pieter (48) maakt ondanks hersentu­mor droom waar en bouwt eerste wijndomein aan Belgische kust: “Het is een vorm van therapie”

    “De druiven zijn niet boos als we hier eens een dag niet zijn. Op de camping was dat anders.” Onlangs namen Pieter Vitse (48), die een hersentumor heeft, en zijn vrouw Nathalie Boydens (55) nog afscheid van hun camping. Nu is hij klaar om aan zijn grote droom te beginnen: een eigen wijndomein in Bredene. Vrijdag is de bouw ervan officieel van start gegaan. “We laten ons niet doen en richten ons volop op onze passie", zegt Pieter, die uitlegt welke wijn hij voor ogen heeft.
    Bredene
  2. Eén jaar na de illegale rave in Sint-Truiden: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”
    PREMIUM

    Eén jaar na de illegale rave in Sint-Trui­den: “2.000 euro schade, maar een vergoeding ga ik wellicht nooit zien”

    Precies één jaar geleden arriveerden op het militair domein in Brustem (Sint-Truiden) de eerste ravers, klaar voor een wild weekend. De dagen erna stond het Truiense dorp in het middelpunt van de aandacht toen duizenden mensen uit alle hoeken van België en zelfs Europa langskwamen om mee te vieren. Burgemeester Ingrid Kempeneers blikt terug op een weekend om nooit te vergeten. “Hoe moeilijk kan het zijn om zo’n illegaal feest stil te leggen? Wel, héél moeilijk...” Ondertussen loopt nog altijd het onderzoek naar de organisatoren.
    Sint-Truiden
  1. “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedheiligman’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroordeeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)
    PREMIUM
    UPDATE

    “Hij moet eens uit zijn rol van ‘goedhei­lig­man’ getrokken worden”: hulpsint (61) veroor­deeld tot 2 jaar cel voor betasten van zwarte piet (15)

    “Ik ben zelf een beetje uit mijn lood geslagen door wat meneer hier verklaart. Hier is een totaal gebrek aan besef wat er gebeurd is.” Advocaat Sander Eycken kon vorige maand in de rechtbank van Hasselt z’n oren nauwelijks geloven: een 61-jarige man uit Tessenderlo bleef maar ontkennen dat hij diens cliënt, een jongen van 15, had betast. De man kreeg hulp van de tiener wanneer hij de rol van Sinterklaas speelde en was een soort vertrouwenspersoon. Vandaag werd hij veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar.
    Hasselt, Tessenderlo
  2. Meteen lange rij om tuinen van de Koninklijke Serres van Laken te bezoeken: “Het is prachtig. Ik wil de geur meenemen naar huis”
    PREMIUM

    Meteen lange rij om tuinen van de Koninklij­ke Serres van Laken te bezoeken: “Het is prachtig. Ik wil de geur meenemen naar huis”

    De Koninklijke Serres in Laken openden vrijdag opnieuw hun deuren voor het publiek, met een indrukwekkende belangstelling tot gevolg. Om 15.30 uur stond er al een lange rij mensen te wachten om de prachtige tuinen van onze koninklijke familie te betreden. De tickets waren in een mum van tijd uitverkocht, wat leidde tot frustratie bij sommige geïnteresseerden en zelfs een platgelegde website.
    Stad Brussel