Twintiger overleeft spectaculaire crash met Renault Clio

Veldegem -

Langs de Torhoutsesteenweg in Veldegem vond kort voor middernacht een zwaar verkeersongeval plaats. De materiële schade was groot, maar de bestuurder overleefde de crash als bij wonder.

Arne Franck

Omstreeks 23.50 uur volgde een 21-jarige Bruggeling met zijn Renault Clio de Torhoutsesteenweg richting Torhout. Maar aan het rondpunt ter hoogte van de Koning Albertstraat in Veldegem liep het zwaar fout.

De jongeman raakte van de weg af en vloog over de rotonde. Naast twee verlichtingspalen, waarvan er een afknakte, ramde hij ook nog een distributiekast, een haag, en een verkeersbord. Uiteindelijk botste hij ook nog tegen een boom. Vervolgens kwam hij tot stilstand op het rijvak richting Brugge.

De brandweer had er een hele klus aan om de brokstukken op te ruimen. Het motorblok lag naast de boom. De autobatterij lag 50 meter verder op het fietspad.

De hulpdiensten konden de bestuurder uit het verhakkelde wrak bevrijden. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Er zat niemand anders in de wagen.

Wat het ongeval juist veroorzaakte zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen