Coronacijfers blijven dalen

 ©  Photo News

De cijfers over de verspreiding van het coronavirus in ons land blijven dalen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

cevt
Bron: Belga, Sciensano

Mogelijk kersteffect

Steven Van Gucht waarschuwde maandag dat de daling van deze cijfers te maken kan hebben met de feestdagen. ‘We zien nu mogelijk al een eerste gunstig effect van het begin van de kerstvakantie, maar een negatief effect van familiebijeenkomsten zullen we pas in januari kunnen opmerken.’

Tussen 21 en 27 december werden er 29.500 mensen getest, dat is 24 procent minder dan de week eerder. De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, blijft wel min of meer stabiel. Tussen 21 en 27 december bedroeg die 7,1 procent, wat slechts 0,5 procent lager is dan de week eerder.

De laatst bekende r-waarde dateert van 29 december en lag toen op 0,92. Wanneer het getal opnieuw boven 1 komt, betekent dat een coronapatiënt gemiddeld meer dan 1 andere persoon besmet. Dat de r-waarde nu onder 1 ligt, betekent dat de pandemie in ons land krimpt.

Kama Beweegt: 1 jaar corona