Rechts: belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: belastingexpert Michel Maus. © Bart Maat, Steven Richardson

Waarom krijgt het ziekenhuispersoneel plots maar de helft van hun beloofde aanmoedigingspremie? Onze belastingexpert legt uit

Wie vanaf september tot en met november voltijds werkte in een ziekenhuis, zou een eenmalige premie van 985 euro krijgen. Maar tot velen hun grote verbazing krijgen ze plots slechts de helft van dat bedrag op hun rekening gestort. Hoe komt dat? Heeft de regering een fout gemaakt? En had dat bedrag überhaupt niet hoger moeten liggen? Onze belastingexpert Michel Maus licht toe.

142 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    waarom enkel voor vanaf september tot en met november voltijds werkte, en niet voor wie tijdens de eerste coronagolf werkte? (wie tijdens de eerste golf werkte en verlof genomen heeft in september of oktober of november die krijgt minder)
  • San Pauwels

    3 jaar geleden
    Dergelijke afhoudingen dienen om de lonen/pensioenen van onze politici, kindergeld (binnenkort babyboom)... te betalen. Als het alleenstaanden zijn, moeten ze nog meer afdragen (meer dan de helft!) dan personen met een gezin.
  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
    Veel personen begrijpen precies nog niet dat er afhoudingen zijn (belastingen en RIZIV) op loon, vakantiegeld en allerlei premies. Deze afhoudingen dienen om de maatschappij in stand te houden.
  • Roger Poot

    3 jaar geleden
    Premies zijn bruto, punt.
  • Freddy Henslegers

    3 jaar geleden
    Geef die mensen een bedrijfswagen en het probleem is opgelost.