Coronavirus: Daling cijfers zet zich verder

De coronacijfers in ons land blijven stevig verder dalen. Zo blijkt uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano. Net zoals de afgelopen dagen daalt het gemiddelde aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens door het coronavirus. Het gaat zelfs over een sterkere daling dan de afgelopen dagen.

Ook op de laatste dag van het jaar nemen de coronacijfers in ons land verder af. Net zoals gisteren en eergisteren gaat het om sterke dalingen in het aantal nieuwe besmettingen, die deels te maken hebben met de eindejaarsperiode.

Gemiddeld 1.790 nieuwe besmettingen per dag (-29%)

In de week van 21 tot 27 december werden er dagelijks gemiddeld 1.790 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 29 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen. In totaal liepen al 644.242 Belgen een besmetting met het coronavirus op.

Deze daling hangt samen met het feit dat minder mensen zich laten testen tijdens de eindejaarsperiode. Zo worden er op dit moment dagelijks gemiddeld 29.513 coronatests afgenomen. Dat is een daling met 24 procent vergeleken bij de vorige periode van 7 dagen. Van die tests keert gemiddeld 7,14 procent positief terug. Dat is de positiviteitsratio die met 0,5 procent daalt.

Gemiddeld 154 nieuwe ziekenhuisopnames per dag (-15%)

In de week van 24 tot 30 december daalde het aantal ziekenhuisopnames met 15 procent. Dat cijfer ligt nu op gemiddeld 154 per dag. Dit cijfer moet volgens experts onder de 75 procent liggen om aan versoepelingen te denken.

In totaal lagen er gisteren 2.338 mensen in het ziekenhuis na een coronabesmetting, dat zijn er 85 minder dan eergisteren. Daarvan verbleven 496 mensen op de afdelingen intensieve zorgen. Hier gaat het om 3 mensen minder.

Gemiddeld 74 overlijdens per dag (-20,7%)

Het aantal overlijdens daalt naar gemiddeld 74 per dag. Dat is een daling met 20,7 procent vergeleken bij een week eerder. In totaal kwamen al 19.441 Belgen om het leven door een besmetting met het coronavirus.

Meer