Aldi roept kalkoenrollade terug vanwege salmonella

 ©  BELGA

Bron: BELGA

De supermarktketen Aldi roept het diepvriesproduct kalkoenrollade van het merk Tupelo farm terug van bij de consumenten. Bij een interne analyse is de aanwezigheid van salmonella aangetoond, meldt de keten. Het product is uit de handel gehaald.

Het product “kalkoenrollade 700G” is verkocht in Aldi-winkels van 9/12/2020 tot 31/12/2020. Het product heeft de vervaldatum 25/09/2021 en het lotnummer 25089. De EAN-code is 270 5360 7.

Door de aanwezigheid van salmonella besliste Aldi in samenspraak met het federaal voedselagentschap FAVV om het product uit de handel te halen en terug te roepen bij de consumenten. Zij kunnen het product terugbrengen naar de winkel en krijgen een terugbetaling.

Mogelijke symptomen van een besmetting met salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree. Dit kan binnen de 6 tot 72 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico. Wie het product heeft gegeten en symptomen vertoont, wordt gevraagd de huisarts te raadplegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen