Getty Images, VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images, VTM

“Tot 90% houdt goede voornemens niet vol”: hoe komt dat? En hoe maak je ze deze keer wel waar? Onze wetenschapsexpert legt uit

Klopt dat?Nu het einde van dit bizarre jaar met rasse schreden nadert, beginnen velen onder ons hun goede voornemens voor het nieuwe jaar al op te lijsten. Maar heeft dat eigenlijk wel zin? Want we lijken ons er toch niet goed aan te kunnen houden. Wetenschapsexpert Martijn Peters gaat dieper in op de (on)zin van goede voornemens en legt uit hoe je ze deze keer wél volhoudt. 

6 reacties

  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    En die expert die weet dat allemaal?
  • Hugo Schelstraete

    3 jaar geleden
    Ik ga vooral zeer lekker eten, van elke minuut genieten, dus gewoon leven. Voor mij geen gezever om zogezegd gezonde te eten, met nepgroenten op water en sproeistoffen gekweekt.
  • Klaus Jozef Kalergi

    3 jaar geleden
    Als je vakantie hebt, dus meer tijd en slaap, is het logisch dat er veel meer haalbaar lijkt omdat het ook effectief zo is op die moment. Jammer genoeg volgt in januari al snel de realiteit en ben je plotseling weer pakweg 10-12 uur per dag kwijt met, voor velen, als kers op de taart nog een hoop stress erbij. Dan ben je natuurlijk niet meer dezelfde als op het moment van je goede voornemens.
  • Björn Hilkens

    3 jaar geleden
    Geen goede voornemens maken, dan kan je ze ook niet breken. 1 ding weet ik zeker, ik ga in 2021 veel geld uitgeven.
  • Nico Doupagne

    3 jaar geleden
    Mijn goede voornemen is Maak geen goede voornemens Doe gewoon wat je graag doet En vooral geniet ervan