Mathieu van der Poel en Wout van Aert vlak na de sprint in de Ronde van Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel en Wout van Aert vlak na de sprint in de Ronde van Vlaanderen. © BELGA

Mathieu van der Poel overschouwt 2020 en praat over rivaliteit met Wout van Aert: “Er moet gezonde haat zijn”

WielrennenOok in het wielerjaar van 2020 was Mathieu van der Poel een van de hoofdrolspelers. Onze collega’s van het Algemeen Dagblad blikten met hem terug. Over zijn zwakke periode na de coronabreak - “Ik had strenger aangepakt moeten worden” -, over die adembenemende sprint in de Ronde van Vlaanderen en over de rivaliteit met dat andere wonder: Wout van Aert. “Ik heb dat nodig, iemand die me tot het uiterste drijft.”  

21 reacties

  • Yves Uyttersprot

    3 jaar geleden
    Ik ben echte fan van wout. Maar zeggen dat hij de laatste jaren of momenteel beter is dan MVDP zal ik nooit zeggen. Geen twijfel dat wout een buitengewoon talent is. Maar MVDP is dat om zijn minst gezegd ook en heeft nog ietsje meer dan wout. 2 grote klasbakken !
  • Jeroen Claesen

    3 jaar geleden
    Mathieu woont al zen hele leven in Kapellen... Belg of niet maakt ni veel uit. Een topatleet.
  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Wout is de beste, en zal vandaag terug winnen.
  • Francis smet

    3 jaar geleden
    Als je zoals VDP praat over haat, waar is de sportiviteit dan naartoe. Is het niet beter te spreken over gezonde rivaliteit, maar blijkbaar is dat Mathieu niet meegegeven door zijn vader.
  • Staf Marien

    3 jaar geleden
    Zolang je maar niet rijd zoals in Gent - Wevelgem in Flanders Fields waar je reed om Wout niet te laten winnen en zo je zelf aan flarden reed zodat je geen kracht meer had op zelf een demarrage te plaatsen of op de sprint waar je zeker een kans had.