Exterieur van de getroffen basisschool RKBS Willibrord in Bergschenhoek.
Volledig scherm
Exterieur van de getroffen basisschool RKBS Willibrord in Bergschenhoek. © ANP

Zorgen in Nederland over verspreiding ‘Britse variant’ onder kinderen: kabinet scherpt testbeleid voor kinderen tot en met 12 jaar aan

Het Nederlandse kabinet gaat het testbeleid voor kinderen tot en met 12 jaar aanscherpen. Dat schrijft ‘coronaminister’ Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder donderdag adviseerde het Outbreak Management Team (OMT), de officiële expertengroep in Nederland, het kabinet om deze maatregel te nemen. 

10 reacties

  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    En Weyts die kijkt de andere kant op, de slimme actie is nu school 2 weken extra toe houden. Op die manier zijn de zondaars van kerstmis en nieuwjaar er al tussen uit. En kunnen we terug afbouwen. Nu gaan we gewoon stijl omhoog gaan, maarja economie is belangrijker hè. De scholen gaan toch terug dicht, het is gewoon uitstellen. Maar nu 2 weken extra en er kan misschien 2 maand vermeden worden. Liever korte pijn, maarja wij zijn alleen maar goed om belasting te betalen.
  • Kristof Vermeire

    3 jaar geleden
    Volgens mij zijn het enkel gepensioneerden die voorstander zijn van scholen te sluiten. Uiteraard zal dan de vaccinstrategie ook aangepast worden: eerst schoolgaande kinderen en tieners en in een latere fase krijgen de gepensioneerden een spuitje. Scholen hebben voorrang op alles want onze kinderen zijn inderdaad de motor van onze maatschappij.
  • Herman Van Arendonk

    3 jaar geleden
    Alle aandacht is op vaccinatie gericht, maar testen en de beste medicatie voor mensen met Covid-19 zijn nog even goed belangrijk. Sterkte voor de familie van die jonge onderwijzeres in Bergschenhoek.
  • Roelof de Vroede

    3 jaar geleden
    Waarom beschermen we onze leerkrachten niet door ze eerst te vaccineren voordat ze de scholen terug open doen?
  • sylvia van gastel

    3 jaar geleden
    Kinderen zijn voor een deel het probleem van de verspreiding dis de scholen .