Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing.
Volledig scherm
Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. © Photo News

Topvrouw Testing & Tracing vraagt om verplichte coronatests voor reizigers afdwingbaar te maken

Wie na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone in het buitenland terugkeert naar België, moet voortaan verplicht in quarantaine én moet zich op dag 1 en dag 7 laten testen op het coronavirus. Terwijl die quarantaine binnenkort langs regionale weg afgedwongen zal kunnen worden, ontbreekt het aan een instrument om ook die tests afdwingbaar te maken. Voorzitter Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing vindt dat er federaal een initiatief moet worden genomen.

19 reacties

  • Alfons Schepers

    3 jaar geleden
    "Burgerzin": iedere burger die zijn eigen zin doet..!
  • Dirk Corten

    3 jaar geleden
    Moykens, onbekwaam zoals wel meer in deze regering...ik heb mezelf laten testen na enkele symptomen ontwikkeld te hebben...resultaat was sterk positief!Zit ondertussen 3 dagen, ja ook van oud op nieuw.., in isolatie in mijn camper op de oprit bij mijn zoon. Sms gekregen van C&T dat ze mij binnen 48uur zouden bellen..maar o ja, 't is oudejaar...nog niets gehoord tot nu toe. Nochtans zijn die 48 uur al lang voorbij...niemand die mij ook zegt hoe het verder moet nu...degutant! Een 2de Maggie!
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Als je iets vraagt dat je niet kan waarmaken, ben je beter dat je zwijgt. Jij bent geen politica, nu ja, wel een schoon plaatsje gekregen, maar verkondig zoals zij dan niet dezelfde onzin.
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    We betalen mevrouw Moykens een ministersalaris. En het enige dat ze tot nu heeft gedaan, is Netflix regelen voor haar tracers. Brononderzoek? Onbestaand. Risicocontact melden via de app, sms of telefoon? Reken op een vertraging van 48 uur. En nu ontdekt mevrouw Moykens opeens dat het bijna einde kerstvakantie is. Het enige waar ze goed is in, is paraplus openen.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    9 maanden te laat! Typisch Belgisch pamperbeleid.